Tips til hvordan firmaer anvender gastanke og gasflasker

Tips til hvordan firmaer anvender gastanke og gasflasker

I dag anvender virksomheder mange forskellige former for energi til mange forskellige formål. LPG gas er en effektiv energikilde, som i dag anvendes af virksomheder i mange forskellige brancher. Den leveres enten i gasflasker eller gastanke, afhængig af hvor stort behovet er og om gassen nemt skal kunne flyttes. 

Gastanke til store behov

En gastank kan bruges til en så simpel ting, som at varme en bygning, men det kan også bruges til at drive diverse processer i en industriel virksomhed. Gastanke kan fyldes med enorme mængder LPG gas, dvs. liquified petroleum gas. Overjordiske kan fås i mange forskellige størrelser og helt op til 1000 m3 og underjordiske gastanke kan blive helt op til 19,5 m3. De kan ikke nemt flyttes rundt, men til gengæld har man energi til de fleste behov. 

Brugen af gas i hotel og restaurationsbranchen

Gas er en fantastisk energikilde til madlavning. Derfor er LPG gas et populært valg i hotel- og restaurationsbranchen, men også i cateringbranchen. I disse brancher bruges LPG gas også ofte til opvarmning, f.eks. til terrassevarmere. I et industrielt køkken er LPG gas en effektiv energikilde til både grill og kogeblus. Det er desuden perfekt til slow cooking og god til hurtig opvarmning. 

Sådan bruger landbruget LPG gas?

Selvom man traditionelt primært tænker på restaurationsbranchen, som et oplagt valg til brugen af gas, så er der også mange anvendelsesmuligheder i landbruget. Her kan gas især være et godt valg til korntørring, fordi det man effektivt og billigt kan tørre flere ton korn. I landbruget er det ofte også vigtigt at kunne regulere indeklimaet, både for dyr, men også for planter. I drivhuse bruger mange derfor gas til at regulere indeklimaet, så planterne har det godt hele året. Landmænd, der har fjerkræ, bruger også gas til at sikre sig, at dyrene opholder sig i stabile temperaturer. 

Godt for miljøet

Det er også værd at nævne, at LPG faktisk er et miljøvenligt valg. LPG udleder CO2 ved forbrænding, men det udleder meget mindre CO2 end andre fossile brændstoffer. Det har desuden en ren forbrænding, hvilket betyder, at forbrændingen heller ikke spreder andre skadelige partikler.